Home Letecké spoločnosti Prečo nemám rád raňajky v biznis triede

Prečo nemám rád raňajky v biznis triede

by Karol
0 comment

Titulok článku “Prečo nemám rád raňajky v biznis triede” nie je úplne presný a malo by v ňom byť slovo väčšinou. Pri cestách s mnohými blízkovýchodnými a ázijskými leteckými spoločnosťami tento problém nemám.

Prečo nemám rád raňajky v biznis triede

Najčastejšie podávanými jedlom “západných” leteckých spoločností na raňajky v biznis triede sú bezpochyby omeleta, alebo praženica. Zohrievané omelety v mikrovlnke nebudú nikdy mojim obľúbeným jedlom a pokiaľ je to možné, snažím sa im vyhnúť. Problémom je, že s výnimkou letov do Ázie je druhá voľba väčšinou sladké jedlo (napríklad palacinky). Sladké nejem skoro vôbec a preto väčšinou skončím s neobľúbenou omeletou.

Aeroflot. Palacinky a syr. Raňajky v biznis triede

Ideálne riešenie: dine on demand

Jednými z mála leteckých spoločností ponúkajúcimi “dine on demand” koncept sú Oman Air a Qatar Airways. Pri dine on demand si v priebehu celého letu môžete vybrať z jedálneho lístka čokoľvek a kedykoľvek. Nie ste teda limitovaní len raňajkovou ponukou. Ak by ste sa rozhodli dať na raňajky niečo z večerného menu, nebudete to predstavovať žiadny problém.

Raňajky v biznis triede: ázijské jedlo

Pri mojej prvej návšteve Číny mi trvalo dlhšiu dobu pokiaľ som si zvykol na miestne raňajky. Predstava vareného jedla na raňajky nebola veľmi vábivá pre môj žalúdok. Postupne som si ale čínske raňajky obľúbil. Nikdy som však nepredpokladal, že ázijské raňajky sa raz stanú mojími najobľúbenejšími aj na palube lietadla.

Congee je “ázijskou omeletou”

Qatar Airways, business class breakfast, congee
Qatar Airways raňajky v biznis triede
Qatar Airways business class breakfast, starter
Qatar Airways raňajky v biznis triede
Qatar Airways, business class breakfast

Tak ako je omeleta najoblúbenejšia u európskych spoločností, pre ázijské je to congee. Congee je tradičnou čínskou ryžovou kašou. V prípade Qatar Airways je pre mňa ich congee jedným z dvoch najlepších jedál, ktoré som skúsil na vyše päťdesiatke letov absolvovaných na ich palubách. Na letoch do Európy z Dohy congee ale nenájdete. Je podávané iba na letoch z Kataru do Ázie.

Výhodou blízkovýchodných leteckých spoločností a Turkish Airlines je, že na ich palubách podávajú vždy aj tradičné arabské/ turecké raňajky. Tie sa stali pre mňa dobrou alternatívou na letoch, kde congee nie je podávané.

Zdravé stravovanie v Číne: http://dveresvetadokoran.sk/2019/04/28/cina-a-zdrave-stravovanie-zlozita-kombinacia/

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment