Home Letecké spoločnosti Letecká spoločnosť s najlepšou premium economy triedou z Viedne

Letecká spoločnosť s najlepšou premium economy triedou z Viedne

by Karol
0 comment

Premium economy poskytuje výrazne vyšší komfort oproti klasickej ekonomickej triede. Širšie sedadlá, väčšie obrazovky a lepší servis vám zaručia príjemnejšiu cestu do vašej destinácie. Premium ekonomickú triedu nájdete iba na diaľkových lietadlách a aj to nie u všetkých aeroliniek.

Výber leteckej spoločnosti s najlepšími sedadlami v tejto vyššej ekonomickej triede s odletmi z Viedne nie je jednoduchý a bude pravdaže veľmi subjektívny.

Pri dnešnom výbere som okrem aeroliniek lietajúcich priamo do Viedne na diaľkových lietadlách bral do úvahy aj letecké spoločnosti ako Air France, LOT, Iberia, Swiss, Finnair, Lufthansa, alebo British Airways, ktoré ponúkajú prípoj na diaľkovom lete v tejto triede.

China Airlines Airbus A350
China Airlines Airbus A350

Letecká spoločnosť s najlepšou premium economy triedou z Viedne je…

China Airlines. Mnoho z vás bude asi prekvapených týmto výberom. Čínske aerolinky by mohli ponúkať najlepší produkt v premium economy? Nie, China Airlines nie je letecká spoločnosť z Číny, ale z Taiwanu (nemýlte si ich s čínskymi Air China).

Taiwanské EVA Air sú známe aj na Slovensku, ale o China Airlines mnoho ľudí nikdy nepočulo. Aj keď majú EVA Air na svojich Boeingoch 777 tiež veľmi kvalitnú premium economy triedu, na lety do Viedne nasadzujú Boeingy 787 s iba ekonomickou a biznis triedou.

China Airlines lietajú z Viedne do Taipei, odkiaľ budete môcť pokračovať do mnohých ich destinácií v Ázii a Oceánií.

China Airlines premium economy

Prečo má China Airlines najlepšiu premium economy

China Airlines nasadzujú na lety do Viedne Airbusy A350, ktoré majú v premium economy v jednom rade sedem sedadiel (v economy deväť). Letecké spoločnosti ako Air France, Iberia, Finnair, alebo British Airways majú na rovnakých Airbusoch A350 až osem sedadiel v jednom rade. Toto jedno sedadlo navyše ide na úkor celkovej šírky sedadiel a následne aj komfortu na palube lietadla.

Z európskych leteckých spoločností má iba Lufthansa na svojich Airbusoch A350 sedem sedadiel v rade. Ich šírka je ale len 45,72 cm oproti 50,8 cm v prípade China Airlines.

Austrian Airlines majú vo svojej flotile diaľkových lietadiel iba Boeingy 767 a 777 a preto nebude možné priame porovnanie. Šírka ich sedadiel v premium economy na týchto lietadlách je 48,26 cm a sú teda tiež užšie ako u China Airlines .

Rozostupy medzi jednotlivými radmi u China Airlines sú 101,6 cm, čo je tiež mierne viac ako u európskej konkurencie.

China Airlines premium economy

Dizajn

China Airlines má podľa môjho názoru asi najkrajší dizajn interiérov zo všetkých svetových leteckých spoločností. Celkovo dobrý pocit z kabíny lietadla tiež spríjemní vašu cestu.

U mnohých leteckých spoločností prechádza premium ekonomická trieda plynulo do ekonomickej triedy. U China Airlines sú obe kabíny jasne oddelené, čo zaručuje tichšie prostredie pri cestovaní.

Dizajn ich sediel je tiež mierne odlišný od väčšiny konkurencie. Samotné sedadlo je fixné a keď si pasažier pred vami “sklopí” sedadlo, nijako neovplyvní váš priestor. Nejedná sa klasický sklápací princíp, ale sedadlo sa posunie dopredu a takto vytvorí sklopenú polohu. Rovnaký druh sedadiel používajú napríkald aj Swiss a Air France. Niektorí ľudia ale na druhej strane môžu uprednostňovať klasické sklápacie sedadlá.

Ak porovnám šírku a kvalitu sedadiel a aj interiéry lietadiel, China Airlines ponúkajú podľa mňa najlepšiu premium ekonomickú triedu pri odletoch z Viedne.

V tomto blogu používam fotografie z premium economy China Airlines na Boeingu 777. Tieto sedadlá sú takmer identické ako na ich Airbusoch A350. Rozdiel je iba v šírke sedadiel, ktoré sú na A350 o 2,54 cm širšie ako na B777. Keď som cestoval na ich Airbuse A350, nerobil som žiaľ žiadne fotky.

Mimochodom, China Airlines začnú v roku 2023 lietať z Taipei aj do Prahy.

Emirates
Premium economy Emirates. Foto: Emirates

Premium economy Emirates

V roku 2020 začali s inštaláciou veľmi dobre pôsobiacej premium ekonomickej triedy na Airbusoch A380 aj Emirates. Doteraz má ale iba zopár ich lietadiel túto triedu a tie sú nasadzované iba na lety do Sydney, Melbourne, Aucklandu, Singapuru, Londýna, New Yorku a San Francisca. Aj dôvodu obmedzeného počtu destinácii a vyše päť hodinového letu v ekonomickej triede z Viedne do Dubaja som v tomto blogu nebral Emirates do úvahy.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment