Home Letecké spoločnosti Ktoré letecké spoločnosti majú najlepšie raňajky v biznis triede

Ktoré letecké spoločnosti majú najlepšie raňajky v biznis triede

by Karol
0 comment

Aj keď mnohé letecké spoločnosti vedia poskytnúť pasažierom v biznis triede vynikajúci catering, ich achilovou pätou sú raňajky.

Vo väčšine prípadov budete mať ráno na výber klasické omelety, alebo studené syrovo šunkové taniere. V prípade jedál z vajec už ani neočakávam, že by som dostal chutnú, neobsušenú omeletu, alebo praženicu. Jediná letecká spoločnosť, na palube ktorej som doteraz jedol naozaj dobrú omeletu boli Air France.

Qatar Airways raňajky
Qatar Airways raňajky v biznis triede

Najlepšie raňajky v biznis triede

Našťastie ale existujú letecké spoločnosti, pri cestách s ktorými sa teším aj na raňajky. Konkrétne sa jedná o aerolinky, ktoré podávajú klasické japonské raňajky. Nie sú to ale len japonské letecké spoločnosti na palube ktorých si budete môcť objednať takýto druh stravy.

Japonci ráno tradične jedávajú miso polievku, ryžu, proteín (často je to grilovaná ryba) a niekoľko menších príloh. Pre Európana sa môže jednať a nie príliš lákavé jedlo na ráno. Ja osobne sa ale vždy teším na japonské raňajky a výnimkou nie sú ani tie na palube lietadla.

Ak by ste aj vy niekdy cestovali s japonskou leteckou spoločnosťou, určite si vyberte z ich tradičného menu a nie západnú omeletu.

Japonské raňajky si ale budete môcť objednať aj u niektorých letoch aeroliniek, ktoré nemajú základňu v Japonsku. Osobne viem, že ich často ponúkajú napríklad taiwanské letecké spoločnosti China Airlines a EVA Air.

EVA AIR:

Moja skúsenosť s Japan Airlines a EVA Air

Ja som mal možnosť v poslednej dobe vyskúšať tradičné japonské raňajky v biznis triede Japan Airlines a EVA Air.

V minulosti som už na palube EVA Air vyskúšal čínske a aj európske raňajky. V oboch prípadoch bola celková chuť veľmi priemerná. Na mojom nedávnom lete do Tokia som si preto zvolil japonské menu. Pri príprave tohto menu spolupracujú EVA Air s kyótskou reštauráciou, ktorá je držiteľom troch michelinských hviezdičiek.

Okrem hlavného jedla, ktorým bolo hovädzie mäso som dostal aj menšie porcie sashimi, chobotnice a krevety. Pravdaže ako prílohu som dostal aj miso polievku a ryžu.

Raňajky Japan Airlines obsahovali ako hlavné jedlo lososa, s ktorým som dostal bento krabičku s ryžou a morskými plodmi a miso polievkou (titulná fotografia).

V oboch prípadoch sa jednalo o gurmánsky zážitok. Ak by ste mali možnosť, odporučil by som vám objednať japonské bento krabičky nielen na raňajky. Napríklad pri mojej nedávnej ceste s EVA Air z Taipei do Európy som len ticho závidel spolucestujúcemu, ktorý si vybral na večeru japonské jedlo.

Japonskú stravu si tiež budete môcť niekedy objednať aj na letoch do Japonska s európskymi a blízkovýchodnými leteckými spoločnosťami.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment