Home Vernostné programy Ako využiť upgrade kupóny od Aegean Airlines

Ako využiť upgrade kupóny od Aegean Airlines

by Karol
0 comment

Aegean Airlines sú jednou z tých lepších, aj keď menej známych európskych leteckých spoločností. Tieto grécke aerolinky patria do Star Alliance a ich vernostný program Miles+Bonus patrí medzi tie najzaujímavejšie z tejto aliancie. Míle v tomto programe vám nemusia nikdy expirovať a dosiahnutie vyššieho statusu je pomerne jednoduché. Držitelia vyšších statusov dostanú tiež každý rok niekoľko kupónov na upgrade do biznis triedy na letoch Aegean Airlines.

Miles+Bonus, najlepší program Star Alliance?

Sú Aegean Airlines lepší ako Ryanair, alebo Austrian? Recenzia ekonomickej triedy

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

Upgrade kupóny Aegean Airlines

Pri Silver statuse dostanete každý členský rok dva upgarde kupóny a pri Gold až štyri. Tie budete môcť využiť na upgarde z ekonomickej do biznis triedy na letoch Aegean Airlines a ich dcérskej spoločnosti Olympic Air. Ich využitie nebude limitované iba na letenky vystavené na vaše meno.

Najlacnejšie letenky v rezervačnej triede Economy Light ale nebudete môcť upgradovať. Kupóny budete môcť použiť pri Economy Flex a ComfortFlex letenkách. Cenový rozdiel medzi rezervačnými triedami Light a Flex je v každom prípade často iba niekoľko eur.

Aegean Airlines
Aegean Airlines biznis trieda

Keď budete mať vystavenú vašu letenku v ekonomickej triede, následne zavoláte zákaznícke centrum Aegean Airlines, na ktorom požiadate upgrade. Ak je miesto v biznis triede voľné, neznamená to, že budete automaticky upgradovaní.

V zhruba 80% prípadov keď som využíval tieto kupóny som bol zaradený na waiting list (čakačka). Aegean Airlines spracováva tieto čakačky 48 hodín pred odletom. Ak sú v tom čase ešte voľné sedadlá, váš upgarde by mal byť spracovaný.

Mne sa doteraz stalo iba raz, že som nedostal miesto v biznis triede. To som ale cestoval na začiatku predĺženého víkendu v Grécku a môj let bol úplne plný.

O upgrade budete môcť požiadať aj na letisku pre check-in. Šanca na voľné miesto už ale bude v takomto prípade nižšia.

Ak by ste zrušili vašu už upgardovanú letenku, kupón už nedostanete späť.

Ak bola letenka úspešne upgradovaná, využiť budete môcť všetky benfity biznis triedy. Dostanete napríklad väčší limit na batožinu a budete môcť navštíviť biznis salóniky. Míle ale dostanete podľa vašej pôvodnej rezervačnej triedy.

Kupóny expirujú vždy na konci vášho ročného členského obdobia v Miles+Bonus. Pred ich expiráciou ich ale budete môcť využiť aj na lety po dátume expirácie. Príklad: vaše ročné členské obdobie končí 31. marca. Pred 31.3. budete môcť požiadať o upgarde na lety po tomto dátume.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment