Home Vernostné programy Vernostné programy Air France-KLM a Etihad začali spolupracovať

Vernostné programy Air France-KLM a Etihad začali spolupracovať

by Karol
2 komentáre

Letecké spoločnosti Air France-KLM a Etihad Airways ohlásili tento týždeň veľmi zaujímavú spoluprácu. Míle za lety s Etihad môžete už teraz pripisovať do Flying Blue, vernostného programu Air France-KLM a naopak lety s Air France-KLM môžete kreditovať do Etihad Guest programu.

Míle z Flying Blue budete môcť tiež využiť na rezerváciu leteniek s Etihad a naopak.

V budúcnosti si tieto letecké budú navzájom uznávať aj vyšší status. Znamená to napríklad, že so statusom SkyTeam Elite Plus od Flying Blue sa dostanete do biznis salónikov Etihad pri cestách aj v ekonomickej triede s týmito blízkovýchodnými aerolinkami. Presný termín vzájomného uznávania statusov ale zatiaľ nebol zverejnený.

KLM
KLM Boeing 787

Spolupráca Air France-KLM a Etihad

Etihad Airways nepatria ani do jednej z troch veľkých alianciíí leteckých spoločností a okrem Etihad Guest môžete kreditovať míle za ich lety aj do vernostných programov American Airlines, alebo Air Canada. Samotný Etihad Guest podľa môjho názoru nie je veľmi atraktívny program a spolupráca s veľkou európskou leteckou spoločnosťou je preto výbornou správou.

Flying Blue ale zatiaľ nezverejnili koľko míľ dostanete za jednotlivé rezervačné triedy Etihad Airways.

Míle budete môcť pravdaže pripisovať aj opačným smerom do Etihad Guest. V tomto prípade by sa ale podľa môjho názoru nejednalo o moc výhodnú stratégiu. Osobne budem určite aj naďalej pripisovať míle za lety s Air France-KLM do Flying Blue. Za zmienku stojí ale rezervačná trieda O (biznis trieda) od Air France-KLM, za ktorú nedostanete žiadne míle do väčšiny vernostných programov SkyTeam. Do Etihad Guest ale dostanete ale 100% míľ.

Air France v biznis triede do USA

Samotné využitie míľ Flying Blue na letenky od Etihad nie je moc výhodné. Etihad si za každý sektor míľových leteniek účtuje poplatok zhruba 200 eur. To pri jednej spiatočnej letenke s prestupom v Abu Dhabí predstavuje okolo 800 eur. Počet Flying Blue míľ potrebných na výber letenky od Etihad je tiež o niečo vyšší ako najnižšie sumy pri letoch so SkyTeam aerolinkami.

Za lety s Etihad ale nedostanete vo väčšine prípadov XP body do Flying Blue. XP slúžia na výpočet vyššieho status v tomto vernostnom programe. Tie pri cestách s Etihad Airways zíkate iba na code share letoch s číslom letu na vašej letenke začínajúcim s AF, alebo KL. Od budúceho roka (2024) nedostanete tiež žiadne XP pri letoch s partnerskými leteckými spoločnosťami, ktoré nepatria do SkyTeeam.

Air France začali od októbra 2023 lietať na priamych letoch z Paríža do Abu Dhabí. Táto nová spolupráca tiež zaručuje následný prípoj z Abu Dhabí do mnohých destinácií na code share letoch Etihad.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Kam pripisovať míle Etihad a Oman Air - Dvere sveta dokorán 28. novembra 2023 - 9:11

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment