Home Letecké spoločnosti Lufthansa zavádza “lie-flat” sedadlá v ekonomickej triede

Lufthansa zavádza “lie-flat” sedadlá v ekonomickej triede

by Karol
0 comment

Slovným spojením lie-flat sa v angličtine označujú sedalá v biznis triede, po ktorých sklopení vznikne dlhá pohodlná “posteľ”. Tieto sedadlá sú už štandardom skoro na všetkých diaľkových lietadlách väčšiny svetových leteckých spoločností. Lufthansa teraz začala so skúšobným testovaním takzvaných Sleeper’s row (spacie rady/ sedadlá), ktoré aspoň čiastočne prinesú pohodlie lie-flat sedadiel aj do ekonomickej triedy.

Lufthansa, nové spacie sedadlá

Nový koncept Sleeper’s row momentálne Lufthansa testuje až do polovice decembra 2020 na letoch z Frankfurtu do Sao Paula. Pasažieri si za príplatok môžu rezervovať 3, alebo 4 sedadlá vedľa seba. Rezerváciu týchto sedadiel je ale možné vykonať až na letisku pri check-in, alebo pred odletom. Poplatok je vo výške 220 eur za jeden let. Pasažieri, ktorí využijú túto ponuku budú mať prednostný vstup na palubu lietadla a dostanú tiež vankúš, deku a tenší matrac z biznis triedy.

Zatiaľ sa jedná o skúšobné obdobie. Dá sa predpokladať, že Lufthansa tento projekt postupne rozšíri aj na ďalšie lety. Sleeper’s row predstavuje zaujímavú formu ako zvýšiť príjem v prípade, ak let nie je plný. V období pandémie koronavírusu, keď sú lietadlá poloprázdne táto ponuka nemusí byť veľmi zaujímavá. Do budúcnosti by tento koncept mohol byť zaujímavý pre ľudí, ktorí chcú mať viac pohodlia na palube, bez nutnosti platiť za biznis triedu. Pravdaže tieto sedalá nie sú zďaleka tak pohodlné ako sedadlá v biznis triede. Nevýhodou je, že Sleeper’s row sa nedajú garantovať a budú dostupné iba v prípade ak let nebude vypredaný. Lufthansa už teraz spoplatňuje rezerváciu sedadiel v ekonomickej triede. Na diaľkových letoch za najlepšie sedadlá pri núdzovom východe môžete zaplatiť aj 100 eur jednosmerne.

Air New Zealand a China Airlines už niekoľko rokov ponúkajú podobný koncept ako Sleeper’s row pod názvom Skycouch. V prípade týchto dvoch leteckých spoločností je ale možné zdvihnúť aj opierku na nohy do vodorovnej polohy a vytvoriť tak ešte širšiu posteľ. Lufthansa ponúka iba klasické sedadlo bez možnosti zväčšenia šírky povrchu na spanie.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment