Home Recenzie aerolínií Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda na Embraer 195 z Košíc

Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda na Embraer 195 z Košíc

by Karol
2 komentáre

Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda na Embraer 195 z Košíc do Viedne.

Servis na tomto zhruba 40 minútovom lete z Košíc bol veľmi obmedzený. Recenziu dlhšieho európskeho letu Austrian Airlines v biznis triede z Paríža do Viedne na Airbuse A320 nájdete v tomto staršom blogu.

Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda Boeing 777 do Bangkoku

Austrian otvárajú check-in na letisku v Košiciach dve hodiny pred odletom. Pasažieri v biznis triede a držitelia statusu Star Alliance Gold budú môcť navštíviť Business lounge. Tento košický salónik má ale veľmi zlú ponuku “stravy” a preto sa radšej najedzte pred príchodom na letisko. Ja som si tam dal iba kávu, keďže som v ponuke nenašiel jedinú mierne zdravšiu položku.

Recenzia: biznis trieda Austrian Airlines na Embraer 195

Embraer 195 je vo všeobecnosti mojím najobľúbenejším lietadlom s jednou uličkou. Pohodlnejšia konfigurácia s iba štyrmi sedadlami v jednom rade je hlavnou výhodou týchto brazílskych lietadiel.

Aj keď sú všetky sedadlá Austrian Airlines na ich Embraeroch rovnaké, cestovanie v biznis triede je aj tak pohodlnejšie. Susedné sedadlá vedľa pasažierov v biznis triede ostávajú vždy voľné a rozostupy medzi jednotlivými radmi sú tiež väčšie ako v ekonomickej triede. Špeciálnu zmienku si zaslúži úplne prvý rad, ktorý poskytuje veľmi veľký priestor na nohy.

Na tomto lete z Košíc boli pre štyroch pasažierov v biznis triede výhradné prvé tri rady.

Strava a posádka

Na letoch kratších ako 50 minút podávajú Austrian Airlines v biznis triede iba menšiu krabičku s jednoduchým studeným jedlom. Tú si budete môcť zobrať so sebou ak nebudete chcieť jesť v lietadle.

Na mojom lete z Košíc boli v tejto krabičke tri menšie sendviče (s vajcom, hovädzým mäsom a tuniakom). Okrem toho dostal každý pasažier aj malú čokoládu. Ja som si k jedlu objednal iba vodu a tak neviem posúdiť šírku ponuky alko a nealko nápojov.

Vo všeobecnosti považujem palubný personál Austrian Airlines za veľmi milý a výnimkou neboli ani letušky na tomto lete.

Zhrnutie

Kupovať drahé letenky v biznis triede Austrian Airlines čisto na cestu z Košíc do Viedne určite nedáva žiadny zmysel. Strava je obmezená na jednoduchý sendvič a tento 40 minútový let určite zvládnete bez problémov aj v ekonomickej triede. Tento spoj slúži vo väčšine prípadov ako prípoj na ďalší let do destinácií Lufthansa Group.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: Business lounge na letisku Košice - Dvere sveta dokorán 26. augusta 2023 - 16:20

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment