Home Recenzie aerolínií Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda na Airbuse A380

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda na Airbuse A380

by Karol
0 comment

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda na Airbuse A380 z Bangkoku do Soulu.

Asiana Airlines, člen Star Alliance má svoju hlavnú základňu na letisku Soul Incheon. V minulosti som už cestoval v biznis triede tejto juhokórejskej leteckej spoločnosti na ich Boeingu 777 z Tokia do Soulu. Recenziu tohto letu nájdete v tomto staršom blogu.

Na letisku Suvarnabhumi v Bangkoku som pred cestou do Soulu navštívil všetky štyri Star Alliance salóniky.

Z Bangkoku sme odlietali neskoro v noci o 01:10 a dĺžka letu bola päť hodín.

Asiana Airlines biznis trieda
Samostatné sedadlá pri okienku

Asiana Airlines biznis trieda: sedadlá

Asiana Airlines majú v biznis triede na Airbusoch A380 a Boeingoch 777 úplne rovnaké plne sklápateľné sedadlá. Na A380ke z Bangkoku boli ale v oveľa lepšom stave ako pri ceste z Tokia do Soulu na Boeingu 777.

Asiana by s touto mierne staršiou biznis triedou určite nevyhrala žiadnu cenu. Pri sedení sú ale sedadlá priestranné a v sklopenej polohe dostatočne pohodlné na takýto krátky nočný let. Sedadlá novšej generácie konkurenčných leteckých spoločností ale často poskytujú pasažierom oveľa viac súkromia.

Asiana Airlines biznis trieda
Asiana Airlines: sedadlo odsunuté od okienka

Najviac súkromia budete mať v sedadlách umiestnených tesne pri okienkách, ktoré sú ideálne pre samostatne cestujúce osoby. Mne sa ušlo trocha horšie miesto pri okienku, ktoré je odsunuté bližšie k uličke a tým ja viac otvorené do celého priestoru. Všetky sedadlá pri okienkach na Airbusoch A380 majú pri stene extra odkladací priestor.

Najväčším negatívom týchto sedadiel sú už trocha staršie osobné obrazovky, ktoré nemajú veľmi dobré rozlýšenie. Ja som si ešte pred odletom zapol mapu letu a pred príletom som chvíľu pozeral HBO MAX na iPade. Do video ponuky Asiana Airlines som nahliadol len veľmi v rýchlosti. Zdá sa ale, že výber filmov na regionálnych letoch Asiana je obmedzený od ponuky na klasických diaľkových letoch. To by ale nebol žiadny problém na takomto nočnom lete.

Asiana Airlines raňajky
Asiana Airlines: raňajky v biznis triede

Servis na palube lietadla

Hneď po príchode na palubu lietadla mi bol ponúknutý welcome drink. Na výber bola voda, pomarančový džús a šampanské. Ešte pred vzletom ma letuška upozornila, že z dôvodu krátkej doby letu a neskorého nočného odletu budú podávané iba raňajky pred príletom do Soulu. To nebol pre mňa žiadny problém, keďže som sa navečeral v salóniku Singapore Airlines v Bangkoku. Aj na na tomto kratšom lete dostal každý pasažier vytlačený jedálny lístok.

Letušky Asiana Airlines patria mimochodom medzi jedny z mojích najobľúbenejších.

Zhruba tri minúty po vzlete som si sklopil sedadlo a išiel hneď spať. Asiana poskytujú aj na tomto kratšom lete menšiu kozmetickú taštičku a papuče, ktoré vám nedá väčšina európskych leteckých spoločností ani na diaľkových letoch.

Celý let bol veľmi hladký a tichý, k čomu určite prispel aj fakt, že sme cestovali práve na Airbuse A380.

Asiana Airlines raňajky v biznis triede
Raňajky Asiana Airlines v biznis triede: ryžová kaša s krevetami

Raňajky boli podávané necelé dve hodiny pred príletom do Soulu. Keď som sa zobudil, na obrazovke bol nalepený lístok s odkazom, že ma letušky nechceli budiť a ak by som niečo potreboval, aby som ich kontaktoval. Predpokladám, že hneď po vzlete boli ešte podávané nápoje.

Trocha prekvapujúco som na raňajky ako prvý chod dostal tanier s ovocím a jogurt. Ako hlavné jedlo boli v ponuke frittata a tradičná ázijská ryžová kaša. Práve ryžová kaša je jednou z mojích obľúbenejších raňajkových položiek vo východnej Ázii. Tá od Asiana Airlines s krevetami chutila veľmi dobre. Vybrať som si mohol z niekoľkých druhov sladkého pečiva, ale nie chlieb.

Asiana Airlines biznis trieda
Dvojsedadlá v biznis triede

Asiana Airlines biznis trieda zhrnutie

Asiana Airlines patrí medzi jednu z mojích obľúbenejších leteckých spoločností na kratších regionálnych letoch v Ázii. Platí to pri cestách v ekonomickej a aj biznis triede. Na diaľkových letoch by ale Asiana Airlines neboli mojou prvou voľbou hlavne z dôvodu mierne starších sedadiel. V prípade výhodnej ceny letenky by som ale neváhal s nimi letieť aj na diaľkovom lete.

Asiana business class lounge, Seoul Incheon

K-ETA, povinná registrácia pred cestou do Južnej Kórei

Recenzia: EVA Air biznis trieda z Viedne na Boeingu 787

Recenzia: Japan Airlines biznis trieda Londýn – Tokio

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment