Home Recenzie aerolínií Recenzia: Business Lounge na letisku Košice

Recenzia: Business Lounge na letisku Košice

by Karol
0 comment

Business Lounge je oficiálny názov jediného salónika na medzinárodnom letisku Košice. Tento lounge sa nachádza za bezpečnostnou kontrolou na prvom poschodí schengenskej odletovej zóny.

Košické letisko bolo pred odletom môjho letu Austrian Airlines pomerne plné (skôr z dôvodu jeho veľkosti ako veľmi veľkého množstva pasažierov) a Business Lounge predstavoval veľmi tichý priestor na oddych. Výber jedál v tomto salóniku bol ale limitovaný takmer výlučne na keksy a ďalšie nezdravé občerstvenie.

Business lounge Košice
Biznis salónik na letisku Košice

Business lounge na letisku Košice

Salónik budete môcť navštíviť ak cestujete v biznis triede Austrian Airlines a LOT, alebo ak ste držiteľom statusu Star Alliance Gold pri letoch s týmito dvoma aerolinkami. Business lounge okrem toho spolupracuje aj s Priority Pass, Diners Club a LoungeKey.

Aj keď vás salónik určite dizajnovo neohúri, kožené sedačky sú pohodlné a jeho zadná časť má niekoľko pracovných stolov. Pri vstupe sa nachádza ešte niekoľko jedálenských stolov.

Počas mojej návštevy sme v salóniku boli iba štyria pasažieri Austrian Airlines.

Business lounge Košice
Business lounge Košice

Strava a nápoje

Business Lounge nemá v ponuke žiadnu teplú stravu, šaláty, alebo sendviče. Vybrať si budete môcť iba z balených trvanlivých potravín. Máte radi keksy, čipsy a podobné občerstvenie? V takomto prípade si určite nájdete niečo na menšie na zjedenie. Ja som ale v salóniku nenašiel jedinú zdravšiu položku a preto som tam ani nič nejedol. Bebe sušienky, alebo müsli tyčinky nemôžeme považovať za zdravé snaky ak by niekto chcel argumentovať. Mliečne výrobky a jogurty boli tiež všetky sladené a oriešky na druhej strane boli všetky solené.

Ak z dôvodu nízkeho počtu navštevníkov prevádzkovateľ nechce poskytovať čerstvú stravu, mal by aspoň uvažovať o niekoľkých zdravších trvalivejších položkách. Minimálne nesladené jogurty, jablká, alebo banány by nemal byť problém zabezpečiť.

Ja som si dal v salóniku iba kávu, ktorá bola dobrá a minerálku. Pre mňa ako osobu, ktorá pije len minimálne alkohol sa zdala byť ponuka alkoholických nápojov celkom dobrá. Okrem piva a niekoľkých fliaš tvrdého alkoholu bola ešte jedna samostatná chladnička vyhradená na víno.

Pripojenie na internet fungovala stabilne a rýchlosť bola dobrá na bezproblémové sledovanie HBO.

Biznis lounge Košice

Zhrnutie

Business lounge na letisku v Košiciach je kľudný priestor na strávenie predodletového času. Jeho zásadným problémom je nevhodná strava. Určite by som preto nevyužil platený vstup od Priority Pass na jeho návštevu. Ak máte vstup zadarmo, nie je dôvod sa nezastaviť v tomto salóniku. Raňajky, alebo obed si ale dajte ešte pred odchodom na letisko.

Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda na Embraer 195 z Košíc

Vienna Lounge, krásny nový salónik na Schwechate

Recenzia: Mastercard lounge na letisku v Bratislave

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment