Home Letecké spoločnosti Airbus A380 od Qatar Airways má najkrajší bar v lietadle

Airbus A380 od Qatar Airways má najkrajší bar v lietadle

by Karol
1 comment

Na svete je len zopár leteckých spoločností, ktoré majú bar v lietadle. Na to aby ste si mohli objednať drink v bare vo výške 10 000 metrov budete ale musieť cestovať v biznis, alebo prvej triede.

Skutočný bar nájdete iba na palube Airbusov A380 leteckých spoločností Emirates, Qatar Airways a Korean Air. Britské aerolinky Virgin Atlantic sú tiež známe lounge sekciou v biznis triede, kde si budete môcť dať drink so spolucestujúcimi. Na Airbusoch A380 majú takéto priestory aj Etihad Airways a austrálske Qantas. V prípade týchto troch aeroliniek vám ale palubný perosnál iba donesie váš drink z kuchynky a nejedná sa preto o skutočný bar.

Kreditnú kartu pravdaže v týchto prípadoch nebudete potrebovať, keďže všetky nápoje sú zadarmo.

Bar v lietadle Qatar Airways

Podľa môjho názoru majú najkrajší bar v lietadle blízkovýchodné aerolinky Qatar Airways. Z vyše 200 lietadiel v ich flotile majú bar iba Airbusy A380, ktorých má Qatar Airways iba osem kusov.

Priestor na bar vyhradili Qatar Airways v zadnej časti druhého poschodia Airbusu A380 hneď za biznis triedou. Za barom sa nachádza už iba malá sekcia ekonomickej triedy, od ktorej je oddelený hrubým závesom.

Barový pult sa nachádza v strednej časti a po oboch stranách sú kožené sedačky aj s bezpečnostnými pásmi pre prípad turbulencie.

Bar je otvorený hneď po vzlete a využiť ho budete môcť počas celej cesty až pokiaľ posádka nezačne pripravovať lietadlo na pristátie. Jeden z členov palubného personálu vám bude stále k dispozícii počas celého tohto času.

Ja som mal možnosť cestovať na Airbuse A380 od Qatar Airways niekoľkokrát na letoch z Dohy do Bangkoku. Vo všetkých prípadoch sa jednalo o neskoré nočné lety, ktoré trvajú len zhruba šesť hodín. Z tohto dôvodu som som takmer vždy uprednostnil spánok pred barom. Iba na mojom prvom lete som si bol dať pohár šampanského. Barman vám pravdaže bude vedieť pripraviť aj množstvo iných zaujímavých drinkov.

Keďže do baru majú prístup iba pasažieri prvej a biznis triedy, tak sú pravdaže všetky nápoje zadarmo.

Dostupné sú aj rôzne slané a sladké jednohubky. Neberte si ale tie, ktoré sú vystavené na bare. Tie sú iba na ukážku a palubný personál vám dá čerstvé z chladničky.

Zhrnutie

Navštíviť bar v lietadle budete mať možnosť len pri cestách so zopár leteckými spoločnosťami. Ten od Qatar Airways je podľa môjho názoru dizajnovo najkrajším na svete. Pre pasažierov v biznis a prvej triede je zaujímavý ale iba na dlhých letoch do Sydney a Perthu, alebo na denných/ večerných letoch z Bangkoku a Londýna do Dohy. Qatar Airways momentálne lieta na Airbuse A380 iba do týchto štyroch destinácií. Na krátkých nočných letoch do Londýna a Bangkoku uprednostníte asi spánok pred návštevou baru.

Aké je cestovať v biznis triede Qatar Airways na Airbuse A380.

Recenzia prvej triedy Qatar Airways na Airbuse A380.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Aké je cestovať v biznis triede Qatar Airways na Airbus A380 - Dvere sveta dokorán 10. januára 2024 - 10:02

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment