Home Recenzie aerolínií Recenzia: Platinum lounge na letisku v Budapešti

Recenzia: Platinum lounge na letisku v Budapešti

by Karol
0 comment

Recenzia Platinum lounge na letisku v Budapešti v mimo schengenskej odletovej zóne.

Na pomerne malom letisku Ferenca Liszta v Budapešti budete môcť využiť až šesť biznis salónikov. Ja som pred mojím letom s Turkish Airlines navštívil Platinum lounge v mimo schengenskej odletovej zóne. Okrem Turkish Airlines s týmto salónikom spolupracujú napríklad aj s Emirates, Qatar Airways, Korean Air, flydubai, alebo Air China.

Od tohto salónika, ktorý som navštívil naposledy pred asi ôsmimi rokmi som pravdupovediac nemal príliš veľké očakávania. Pomerne malý priestor salónika je vhodný na rýchle a jednoduchšie občerstvenie. Jeho kapacita je ale dosť odmedzená a v niektorých časoch môže byť dosť preplnený.

Hneď vedľa tohto salónika sa nachádza aj Premium Plaza lounge, do ktorého som najprv omylom vstúpil. Tento salónik bol ešte menší a rušnejší ako Platinum lounge. Ak by som mal na výber, uprednostnil by som preto návštevu Platinum lounge.

Platinum lounge na letisku v Budapešti

Poloha salónika

Oficiálne je tento salónik označený 2B Platinum lounge, keďže v schengenskej zóne sa nachádza ešte 2A Platinum lounge.

Salónik sa nachádza na druhom poschodí hneď za pasovou kontrolou. Celá mimo schengenská odletová zóna budapeštianskeho letiska je veľmi malá a tak sa zo salónika dostanete ku ktorejkoľvek odletovej bráne za menej ako jednu minútu.

Pasažieri majú k dispozícii iba spoločné letiskové WC (bez spŕch), ktoré sa nachádza našťastie hneď pri recepcii.

2B Platinum lounge na letisku v Budapešti

Predpoludním o 11:40, keď som vstúpil do salónika bolo obsadených len zopár stolov a sedačiek. Behom ďalšej polhodiny ale pasažieri z letu Turkish Airlines do Istanbulu a Wizz Air do Saudskej Arábie zaplnili takmer celý priestor.

Celkovo mohlo byť v salóniku zhruba 50 miest, z ktorých asi polovicu tvorili stoličky pri klasických stoloch a druhú polovicu pohodlnejšie samostatné kreslá.

Bufet s obedom bol sprístupnený o 12:00. Dovtedy mohli cestujúci využiť šalátový bufet a zvyšky z raňajok (párky a fazuľa v rajčinovej omáčke).

Z teplých jedál bol na obed dostupný guláš, vyprážaný karfiol a vyprážané syrové guľky, na kúsky nakrájané grilované kuracie prsia, bolonská omáčka, špagety a jazmínová ryža.

Okrem toho boli počas celého času v chladničke dva druhy dezertov a jogurty. Samostatný bufet s dezertmi obsahoval baklavu, mufiny, šišky (donuts) a zopár kusov ovocia.

Okrem štandardných tvrdých alkoholov bolo k dispozícii aj niekoľko druhov maďarských vín.

Ja som si v salóniku dal okrem kávy a vody už iba misku šalátu. Vedel som totiž, že v biznis triede Turkish Airlines sa najem oveľa lepšie ako v Platinum lounge.

V každom prípade by som ponuku jedál a nápojov ohodnotil ako celkom OK na nezávislý salónik (ktorý nie je prevádzkovaný priamo leteckou spoločnosťou).

Ak máte bezplatný vstup do Platinum lounge, nie je dôvod sa vyhnúť tomuto salóniku. Určite by som ale za vstup neplatil 34 eur plus DPH, čo je cena uvádzaná na webovej stránke letiska.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment