Home Letecké spoločnosti TOP 10: najlepšie ázijské letecké spoločnosti v ekonomickej triede

TOP 10: najlepšie ázijské letecké spoločnosti v ekonomickej triede

by Karol
0 comment

Vybrať najlepšie letecké spoločnosti nie je nikdy jednoduchá záležitosť a zostaviť ich rebríček bude ešte zložitejšie. Do dnešného blogu som vybral desať mojích najobľúbenejších ázijských leteckých spoločností pri cestách v ekonomickej triede. Nebude sa preto jednať o vo všeobecnosti najlepšie letecké spoločnosti. Ak by som bral do úvahy aj biznis triedu, poradie na tomto zozname by bolo určite rozdielne.

Najlepšie ázijské letecké spoločnosti v ekonomickej triede

V Ázii som v posledných dvadsiatich rokov cestoval pomerne intenzívne a dokonca som aj žil na Taiwane takmer šesť rokov. Okrem severokórejských Air Koryo a taiwanských Starlux Airlines som letel asi so všetkými tradičnými leteckými spoločnosťami v regióne juhovýchodnej Ázie a Ďalekého východu. Takmer vo všetkých prípadoch sa jednalo o regionálne lety v rámci Ázie.

Singapore Airlines
Singapore Airlines Airbus A350

S ázijskými nízkonákladovými leteckými spoločnosťami mám už menej skúseností. Nemyslím si ale, že by sa ani jedna z nich mohla dostať do tohto zoznamu.

Pravdaže môj výber je veľmi individuálny a nie každý s ním musí súhlasiť. S najlepšou desiatkou som nemal žiadny problém. Vytvoriť presný rebríček bolo ale oveľa zložitejšie a niektoré letecké spoločnosti by mohli byť aj o jedno, alebo dve miesta vyššie, alebo nižšie.

TOP 10 najlepšie letecké spoločnosti v Ázii v ekonomickej triede:

1.Japan Airlines (Japonsko)

2. ANA – All Nippon Airways (Japonsko)

3. Korean Air (Južná Kórea) – recenzia

4. Asiana Airlines (Južná Kórea)

5. EVA Air (Taiwan)

6. Singapore Airlines (Singapur) – recenzia

7. Cathay Pacific (Hong Kong)

8. China Airlines (Taiwan)

9. Garuda Indonesia (Indonézia) – recenzia

10. Starlux (Taiwan)

Cathay Pacific
Cathay Pacific Boeing 777

Hlavnými kritériami pri vytváraní tohto zoznamu bolo pohodlie pri ceste, následne kvalita stravy a celkový servis.

Na desiatom mieste je letecká spoločnosť Starlux, ktorá vznikla len pred troma rokmi. Aj keď som s týmito taiwanskými aerolinkami nikdy necestoval, sledujem ich už od ich prvého letu. Myslím si, že ak by som s nimi už cestoval, v rebríčku by sa umiestnili určite na vyššom mieste. Napríklad väčšina mojích známych na Taiwane uprednostňuje Starlux pred v zahraničí oveľa známejšími EVA Air.

Máte aj vy svoju obľúbenú leteckú spoločnosť v Ázii?

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment