Home Recenzie aerolínií Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda Boeing 777

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda Boeing 777

by Karol
0 comment

Recenzia biznis triedy Asiana Airlines na Boeingu 777 z Tokia do Soulu.

Asiana Airlines je členom Star Alliance a ich hlavnou základňou je letisko Soul Incheon.

Vo všeobecnosti sú tieto druhé najväčšie juhokórejské aerolinky považované za jedny z najlepších na svete. Ja som bol ale z ich dvojhodinového letu z Japonska mierne sklamaný.

Na začiatok musím povedať, že tento let nemal žiadny zásadný problém. Naozaj by som bol len rád, keby sme mohli aj na európskych regionálnych letoch cestovať v podobnom pohodlí ako ponúka Asiana Airlines. Sedadlá na tomto Boeingu 7777 boli ale trocha staré a celá kabína biznis triedy na mňa pôsobila veľmi smutne.

Pred odletom som na letisku Tokio Narita navštívil ANA lounge. Recenziu Asiana Airlines lounge na Incheone som už publikoval v minulosti.

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda

Najpozitívnejšie hodnotím palubný personál. Letušky boli veľmi príjemné a celkový servis bol na veľmi dobrej úrovni.

Strava na palube tohto krátkeho letu nie je štandardom, ktorý by ste mali očakávať od diaľkových letov Asiana Airlines.

Aj na tomto lete ale dostal každý pasažier vytlačený jedálny a nápojový lístok. Na večeru som si mohol vybrať kórejský bibimbap, alebo kura na európsky štýl. Ja som nechcel riskovať a objednal som si kórejský bibimbap, ktorý chutil veľmi štandardne. Okrem hlavného chodu som na podnose dostal aj polievku a menšiu porciu ovocia. Okrem vody som si chcel objednať aj caffe latte z nápojového lístka, ale kávovar bol pokazený.

Celkovo bola večera dobrá, ale absolútne ničím nevynikala.

Sedadlá Asiana Airlines v biznis triede na Boeingoch 777 sú rovnaké ako aj na ich diaľkových lietadlách Boeing 747, Airbus A350 a Airbus A380. Tieto sedadlá sú plne sklápateľné a každý pasažier má priamy prístup do uličky.

Z diaľkových lietadiel nemá Asiana plne sklápateľné sedadlá iba na Airbusoch A330.

Zlato žltý interiér biznis triedy na mojom lete nepôsobil vôbec sviežo, alebo pozitívne. Sedadlá neposkytovali veľa súkromia, ale považujem ich aj tak za celkom pohodlné. Myslím si, že aj na diaľkovom lete by som nemal problém sa dobre vyspať. Tieto staršie sedadlá by si v každom prípade zaslúžili minimálne modernizáciu, ak nie úplnú výmenu.

Negatívne hodnotím aj osobné obrazovky, ktorých rozlíšenie nebolo veľmi dobré.

Zhrnutie

Asiana Airlines poskytuje dobrú kvalitu na regionálnych letoch v biznis triede. Na diaľkových letoch by som sa im ale snažil vyhnúť. Aj keď sú ich sedadlá stále pomerne pohodlné, v celkovej kvalite už začínajú výrazne zaostávať za ponukou väčšiny konkurencie.

Ekonomická trieda Asiana Airlines podľa môjho názoru predstavuje lepšiu hodnotu ako ich biznis trieda.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment