Home Recenzie aerolínií Recenzia: Qatar Airways lounge v Singapure

Recenzia: Qatar Airways lounge v Singapure

by Karol
1 comment

Qatar Airways prevádzkujú vo všeobecnosti jedny z najlepších biznis salónikov na svete a výnimkou nie je ani ich lounge v Singapure. Aj keď Qatar Airways Premium lounge v Singapure nie je úplne bez chýb, jedná sa o skvelé miesto na strávenie času pred odletom vášho lietadla.

Recenzie biznis salónikov Qatar Airways v Dohe a v Londýne a first class lounge v Dohe.

Základné informácie: vstup a otváracie hodiny

Salónik sa nachádza v termináli 1 a využiť ho budete môcť ak cestujete v biznis triede, alebo prvej triede na ktoromkoľvek lete aliancie oneworld. Nebudete teda limitovaní iba na lety s Qatar Airways.

Status oneworld Sapphire a Emerald vás ale do tohto salónika nedostanú. Ak ste držiteľom vyššieho statusu a cestujete v ekonomickej triede, bude môcť navštíviť neďaleké salóniky British Airways a Qantas.

Qatar Airways prevádzkujú momentálne tri lety za deň zo Singapuru do Kataru. Ak cestujete do Dohy na ich rannom lete, využiť budete môcť iba menej kvalitný nezávislý salónik. Qatar Airways otvára svoj salónik momentálne až o 18:00, čo umožňuje jeho návštevu iba pasažierom na večerných a nočných letoch. Lounge je otvorený do odletu nočného letu do Dohy, čo je zhruba do 1:45.

Qatar Airways Premium lounge v Singapure

Ústrednou časťou tohto salónika je veľmi pekný okrúhly bar v blízkosti ktorého sa nachádza samoobslužný bufet. V tomto bufete nájdete väčšinou šaláty, syry, ovocie a arabské meze.

Na oboch stranách baru sa nachádzajú dve jedálenské zóny, kde je jedlo podávané reštauračnou formou. Jedálny lístok si stiahnete cez QR kód a s výberom jedla nebudete mať určite problém. Dostupných je niekoľko kvalitných polievok, predjedál a hlavných chodov.

Možnosť dobre sa navečerať v salóniku by ste mali využiť hlavne ak je váš odlet po polnoci. Na neskorých nočných letoch má Qatar Airways veľmi obmedzený jedálny lístok. Pri večernom odlete Qatar Airways do Dohy o 21:00 dostanete veľmi dobrú večeru aj na palube lietadla.

Čo sa týka stravy a nápojov je najväčším sklamaním káva. Tá je dostupná len zo samoobslužných kávovarov.

Lounge má dve oddychové časti. Prvú pri vstupe a druhú za jedálenskou zónou. Zaujímavé sú hlavne kreslá, ktoré sú oddelené menším paravanom a poskytujú veľa súkromia. Zvyšok týchto dvoch zón tvoria pohodlné samostatné kreslá.

Samozrejmosťou sú aj sprchy, aj keď nie všetky majú vo vnútri WC.

Mne osobne najviac na tomto salóniku vadila vnútorná teplota a vlhkosť. Obe boli tolerovateľné, ale boli vyššie ako by ste mohli očakávať od letiskového loungu.

Ďalším miernym negatívom bolo pomerne slabé osvetlenie väčšiny vnútorných priestorov.

Zhrnutie

Qatar Airways Premium lounge v Singapure je skvelý biznis salónik s kvalitnou stravou a nápojmi a s dobrým servisom. Keďže držitelia vyšších statusov oneworld nemajú povolení vstup, atmosféra vo vnútri bola väčšinou veľmi tichá. Najväčším negatívom je otváracia doba. Salónik budete môcť využiť iba pri večerných odletoch.

Stále najlepší na svete. Recenzia biznis triedy na Qatar Airways na Airbuse A350 (Qsuite).

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Nudné nočné lety Qatar Airways v biznis triede - Dvere sveta dokorán 26. júna 2023 - 10:33

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment