Home Recenzie aerolínií Recenzia: Lauda Europe z Viedne

Recenzia: Lauda Europe z Viedne

by Karol
0 comment

Recenzia letu Lauda Europe z Viedne do Heraklionu (Kréta) na Airbuse A320.

Nízkonákladovka Lauda Europe je dcérskou leteckou spoločnosťou írskych Ryanair. Biznis model a forma prevádzky je identická u oboch aeroliniek. V podstate Lauda Europe iba prevádzkuje lety pre Ryanair.

Flotila lietadiel je najzásadnejším rozdielom týchto dvoch leteckých spoločností. Ryanair prevádzkuje výlučne Boeingy 737 a Lauda lieta s Airbusmi A320.

Podrobnejšie som sa venoval rozdielom medzi Ryanair a ich dcérskymi leteckými spoločnosťami v tomto blogu.

Recenzia: Lauda Europe

Aj keď je Lauda Europe maltskou leteckou spoločnosťou, ich najväčšia základňa je na viedenskom letisku Swechat.

Lauda má svoju vlastnú webovú stránku, ale vašu letenku si budete musieť zakúpiť priamo s Ryanairom. Prepravné podmienky oboch leteckých spoločností sú identické.

Pri letoch s Ryanair mám špeciálnu stratégiu pri rezervácií sedadla, ktorej som sa už venoval v tomto strašom blogu. Z tohto dôvodu už nebudem bližšie rozoberať prečo som si pri ceste do Heraklionu nerezervoval dopredu sedadlo.

Pri online check-in mi sedadlo pridelil rezervačný systém. Dostal som sedadlo pri uličke a mal som šťastie, že miesto vedľa mňa ostalo voľné.

Vo všeobecnosti cestujem takmer vždy iba s príručnou batožinou a ani pri tejto ceste na Krétu som nepotreboval check-in batožinu. Pri kúpe letenky som si preto zakúpil prednostný vstup na palubu, ktorý zahŕňa aj jednu väčšiu príručnú batožinu. Keďže som sa dostal na palubu medzi prvými pasažiermi, nemal som žiadny problém nájsť miesto na kufor v odkladacom priestore nad hlavami.

Lauda je podľa môjho názoru leteckou spoločnosťou s jednými z najškaredších interiérov lietadiel. Ich sivé kožené sedadlá pôsobia veľmi nudne a čiastočne depresívne. Rozostupy medzi sedadlami sa mi zdali podobné ako u Ryanairu, aj keď som mal pocit, že Lauda má mierne tvrdšie sedadlá. Našťastie voľné sedadlo vedľa mňa mi umožnilo oveľa pohodlnejšiu cestu.

Ak by som si ale mohol vybrať, myslím si, že by som uprednostnil sedadlá Ryanairu. V každom prípade pri letoch s oboma leteckými spoločnosťami môžete očakávať klasické nízkonákladové pohodlie.

Na letisku vo Viedni som sa najedol vo veľmi peknom Vienna lounge a takmer celý dva a pol hodinový let som prespal. Za zmienku stojí už iba 30 minútové meškanie. Na palubu sme vstupovali načas, ale dôvod meškania nám nebol vysvetlený.

Zhrnutie

Lauda Europe je klasickou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou, ktorá prevádzkuje lety pre Ryanair. Ak ste už v minulosti cestovali s Ryanair, na palube Lauda vás môže prekvapiť iba ich škaredý sivý interiér.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment