Home Recenzie aerolínií Recenzia: China Airlines ekonomická trieda na Boeingu 737

Recenzia: China Airlines ekonomická trieda na Boeingu 737

by Karol
0 comment

Recenzia spiatočného letu China Airlines v ekonomickej triede zo Soulu do Taipei na Boeingu 737-800.

China Airlines je veľmi dobrá taiwanská letecká spoločnosť, s ktorou som už v minulosti cestoval na mnohých regionálnych letoch v Ázii. China Airlines, člen SkyTeam prevádzkujú aj priame lety z Taipei do Viedne. Na tieto lety do Rakúska nasadzujú Airbus 350, ktorý má podľa môjho názoru najlepšiu premium ekonomickú triedu so všetkých aeroliniek s odletom z Viedne.

Hlavnou základňou China Airlines je letisko Taoyuan pri Taipei, ale môj odlet z letiska Gimpo v Soule prilietal na letisko Songshan v centre Taipei. Z dôvodu polohy a kratších radov pri pasovej kontrole je prílet na Songshan výhodnejší ako na letisko Taoyuan.

Samotný let zo Soulu do Taipei trval dve hodiny a pätnásť minút.

Recenzia ekonomickej triedy China Airlines na Boeingu 777.

China Airlines Boeing 737
China Airlines Boeing 737

Recenzia: ekonomická trieda China Airlines na Boeingu 737

Letieť s China Airlines je ako cestovanie v čase. Je to ako návrat do 90. rokov minulého storočia, keď sme aj v Európe mali stále zadarmo check-in batožinu, sedadlá boli pohodlnejšie a zadarmo sme dostali stravu a aj nápoje. Negatívom všetkých týchto benefitov sú však vo všeobecnosti vyššie ceny leteniek v Ázii v porovnaní s Európou.

Ja som na oboch letoch (z a do Soulu) sedel pri núdzovom východe. Rezervácia týchto sedadiel s väčšími rozostupmi medzi jednotlivými radmi je pri online check-in spoplatnená. Na letisku som ale už tieto sedadlá dostal na vyžiadanie zadarmo. V každom prípade by som ale nemal žiadny problém cestovať aj v normálnych sedadlách, keďže aj tie poskytujú viac priestoru na nohy ako majú európske aerolinky na podobných Boeingoch 737, alebo Airbusoch A320.

Tieto sedadlá sú tiež oveľa mäkšie ako sedadlá najnovšej generácie európskych leteckých spoločností.

Boeing 737 je jediným lietadlom vo flotile China Airlines, ktorý nemá osobné obrazovky v každom sedadle.

Aj na tomto krátkom lete boli k dispozícii vankúše a deky aj v ekonomickej triede.

China Airlines ekonomická trieda
Hinduistické jedlo China Airlines v ekonomickej triede

Strava a nápoje

China Airlines nemávala v minulosti na regionálnych letoch možnosť výberu z dvoch jedál. Z tohto dôvodu som si na prvom lete zo Soulu predobjednal hinduistické jedlo (experiment), keďže v minulosti mávali v ponuke často bravčové mäso, ktoré ja nejedávam.

Počas prvého letu som zistil, že China Airlines už má teraz v ponuke dve jedlá v ekonomickej triede aj na regionálnych letoch. Pri návrate som si preto nepredobjednal špeciálnu stravu. Ako hlavné jedlo som si objednal priamo v lietadle morské plody s ryžou. S hlavným jedlom dostal každý pasažier aj šalát, ovocie, dezert a džús. Podávané boli aj káva, čaj a voda.

Na dvojhodinový let sa jednalo solídne a hlavne veľké porcie. Ja som sa v oboch prípadoch najedol v biznis salónikoch pred odletom a preto som väčšiu časť týchto jedál nedojedol. Skôr som ich len ochutnal za účelom tejto recenzie.

Palubný personál

Špeciálnu zmienku si zaslúži palubný personál. Letušky a stevardovia China Airlines patria určite medzi môj najobľúbenejší palubný personál na svete. Osobne ich mám radšej ako letušky konkurečnej taiwanskej leteckej spoločnosti EVA Air (aj keď servis na palube EVA Air je tiež veľmi dobrý).

Dobrú skúsenosť s letuškami China Airlines som mal už v minulosti. Tentokrát som bol ale prekvapený, že hlavná letuška ma prišla osobne privítať do ekonomickej triedy ako držiteľa statusu SkyTeam Elite Plus. Vo veľkej väčšine prípadov iných leteckých spoločností takéto privítanie ako držiteľa vyššieho statusu nedostanem ani v biznis triede.

Recenzia China Airlines: zhrnutie

Aj keď China Airlines nie sú najlepšou ázijskou leteckou spoločnosťou, určite patria do prvej desiatky mojich najobľúbenejších leteckých spoločností v Ázii. Ich sedadlá v ekonomickej triede sú pohodlné, servis je veľmi dobrý a z ich letu neodídete ani hladní.

Ich taiwanská konkurencia v podobe EVA Air a Starlux Airlines je ale veľmi silná. Osobne si medzi týmito troma aerolinkami vyberám väčšinou podľa ceny letenky. Aj keď musím priznať, že hlavné jedlá EVA Air a Starlux môžu byť o malý kúsok lepšie.

Čo vidieť v Taipei: turistami menej navšetvované miesta

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment