Home Letecké spoločnosti Oprava: Aegean Airlines vstup do loungu v Bratislave

Oprava: Aegean Airlines vstup do loungu v Bratislave

by Karol
0 comment

Aegean Airlines na svojej webovej stránke neuvádzajú žiadne informácie ohľadom spolupráce s Mastercard Caproni lounge na letisku v Bratislave. Z tohto dôvodu som kontaktoval Aegean, či cestujúci v biznis triede a držitelia statusu Star Alliance Gold budú môcť navštíviť lounge v Bratislave pred cestou do Atén. Podľa pracovníka ich call centra mal byť vstup do biznis salónika iba za poplatok. A to aj v prípade cestujúcich v biznis triede.

Keď som dnes dorazil na letisko, pri check in prepážkach Aegean Airlines som ako držiteľ statusu Star Alliance Gold dostal okamžite pozvánku do Mastercard Caproni lounge pre mňa a aj pre môjho spolucestujúceho. Tento salónik budú môcť pravdaže využiť aj cestujúci v biznis triede na letoch Aegean Airlines.

Pôvodné informácie (nižšie) z tohto blogu nie sú teda aktuálne.

Aegean Airlines začali tento mesiac prevádzkovať priame lety z Bratislavy do Atén. Tieto najväčšie grécke aerolinky sú členom Star Alliance a sú jednou z mojich najobľúbenejších leteckých spoločností v Európe. Tento nový letecký spoj zo Slovenska do Atén má ale jeden problém. Ak cestujete v biznis triede, alebo ste držiteľom statusu Star Alliance Gold, Aegean Airlines vám na letisku v Bratislave neumožnia bezplatný vstup do loungu.

Aegean Airlines vstup do loungu na letisku v Bratislave

Benefit bezplatného vstupu do biznis salónikov (ak cestujete v biznis triede, alebo ste držiteľom statusu Star Alliance Gold) budete môcť využiť takmer pri všetkých letoch s Aegean Airlines. Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave je ale výnimkou.

Aegean nepodpísali zmluvu s Mastercard Caproni lounge na najväčšom slovenskom letisku a zadarmo ho budete môcť navštíviť iba ak vám to umožňuje vaša kreditná karta, alebo máte inú formu vstupu. Za využitie do Caproni lounge by ste si mohli pravdaže aj zaplatiť. 30 eur za vstup do tohto salónika je ale prehnaná suma, keďže tento jediný lounge na bratislavskom letisku nie je určite ničím výnimočný (skôr naopak).

Aegean Airlines biznis trieda
Aegean Airlines Airbus A321neo

Je veľkým negatívom, že cestujúci Aegean Airlines v biznis triede nebudú môcť využiť jeden zo základných benefitov ich leteniek. Bezplatný vstup do biznis salónikov je tiež vo všeobecnosti samozrejmosťou aj pre držiteľov statusu Star Alliance Gold.

Ak spĺňate podmienky, pri návrate z Grécka už budete môcť v Aténach zadarmo navštíviť salóniky Aegean Airlines a aj Lufthansy.

Ostáva len dúfať, že Aegean Airlines časom začnú spolupracovať aj s Mastercard Caproni lounge v Bratislave, aby ich cestujúci neboli nemilo prekvapení absenciou biznis salónika po príchode na letisko. Pri kúpe leteneniek nie je nijako špecifikované, že Aegean nespolupracujú so salónikom na bratislavskom letisku.

Sú Aegean Airlines lepší ako Ryanair, alebo Austrian? Recenzia ekonomickej triedy

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

Recenzia: Mastercard lounge na letisku v Bratislave

Najlepší lounge na letisku v Aténach

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment