Home Recenzie aerolínií Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda Airbus A320neo FRA-VIE

Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda Airbus A320neo FRA-VIE

by Karol
0 comment

Recenzia: biznis trieda Austrian Airlines na Airbus A320neo z Frankfurtu do Viedne.

Austrian Airlines ma značne sklamali pri mojej nedávnej ceste v biznis triede z Viedne do Bangkoku. Na druhej strane ich letu z Frankfurtu do Viedne nemám moc čo vytknúť. Pravdaže iba ak neberiem do úvahy kvalitu sedadiel v biznis triede, ktorá je ale podpriemerná takmer u všetkých európskych leteckých spoločností.

Austrian Airlines biznis trieda na Airbus A320neo

Austrian majú momentálne vo svojej flotile štyri Airbusy A320neo. Prvé z týchto lietadiel dostali v septembri 2022 a aj z tohto dôvodu bola celá kabína lietadla vo vynikajúcom stave.

Takmer všetky európske letecké spoločnosti majú na Airbusoch A320 v biznis a ekonomickej triede rovnaké sedadlá. Pri konfigurácii sedadiel 3-3 v jednom rade ale ostáva v biznis triede stredné sedadlo vždy voľné. Rozostupy medzi jednotlivými radmi sedadiel sú tiež o niečo väčšie ako v ekonomickej triede.

Ja som si vybral miesto v prvom rade, ktoré poskytuje viac priestoru na kolená. Keď som kupoval letenku, všetky miesta v prvom rade boli blokované. Pri online check-in som ale už nemal problém ich rezervovať.

Sedadlá najnovšej generácie Austrian Airlines sú avšak výrazne tvrdšie ako napríklad ich staršia generácia sedadiel na Embraeroch 190/195. Na tomto krátkom lete z Frankfurtu to ale nebol zásadný problém.

Najviac z celého letu som bol prekvapený kvalitou podávanej stravy. Aj na tomto 65 minútovom lete s odletom o 21:50 som dostal chutnú teplú večeru. Podávané bolo hovädzie mäso v omáčke, so šampiňónmi a zemiakmi. Ako dezert som dostal tvarohovú štrúdľu. Oba chody boli chutné a kvalitou nadpriemerné na takýto krátky let v európskej biznis biznis triede.

Vo všeobecnosti považujem polubný personál Austrian Airlines na európskych letoch za veľmi príjemný a výnimkou neboli ani letušky na tomto lete.

Zhrnutie

Sedadlá Austrian Airlines na Airbusoch A320 sa výrazne nelíšia od väčšiny ich európskej konkurencie. V kvalite podávanej stravy na európskych letoch sú ale lepší ako napríklad Air France – KLM, alebo ostatné letecké spoločnosti z Lufthansa Group.

Ak by som mal na výber, v prípade biznis triedy na letoch v rámci Európy by som uprednostnil Austrian pred ich materskou Lufthansou, alebo sesterskými Swiss.

Recenziu dlhšieho európskeho letu Austrian Airlines v biznis triede z Paríža do Viedne na Airbuse A320 nájdete v tomto staršom blogu.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment