Home Letecké spoločnosti Biznis salónik, ktorý by ste mali navštíviť v Hong Kongu

Biznis salónik, ktorý by ste mali navštíviť v Hong Kongu

by Karol
0 comment

Okrem nezávislých loungov prevádzkuje v Hong Kongu svoj vlastný biznis salónik aj niekoľko leteckých spoločností.

Najlepší lounge na hongkongskom letisku má letecká spoločnosť Cathay Pacific. Konkrétne sa jedná o ich dva salóniky prvej triedy. Tie ale budete môcť navštíviť iba ak cestujete s leteckou spoločnosťou aliancie oneworld v prvej triede, alebo ste držiteľom statusu oneworld Emerald.

Môj najobľúbenejší biznis salónik v Hong Kongu prevádzkuje austrálska letecká spoločnosť Qantas. Tento lounge považujem za kvalitnejší ako biznis salóniky domovských Cathay Pacific.

*Lounge v Hong Kongu majú aj Singapore Airlines, ktorí majú vo všeobecnosti veľmi kvalitné salóniky mimo ich singapurskej základne (napríklad v Bangkoku a Soule). Tento Star Alliance lounge v Hong Kongu som ale zatiaľ nemal možnosť navštíviť.

Qantas biznis salónik v Hong Kongu: základné informácie

Qantas lounge budete môcť navštíviť ak cestujete v prvej, alebo biznis triede na ktoromkoľvek lete oneworld. Výnimkou sú rezervačné triedy Finnair Business Light a Qatar Airways Business Lite, ktoré nezahŕňajú vstup do biznis salónikov. Držitelia statusu oneworld Sapphire a Emerald budú môcť navštíviť tento salónik aj pri cestách v ekonomickej triede (pri letoch s oneworld).

Qantas lounge ale spolupracuje aj s niektorými leteckými spoločnosťami, ktoré nie sú členmi oneworld. Medzi ne patria napríklad aj Air France a KLM. Ja som nedávno navštívil tento salónik práve ako pasažier Air France na lete do Paríža.

Salónik sa nachádza na pravej strane hneď za pasovou kontrolou. Otvorený je každý deň od 7:30 do 23:00.

Qantas Lounge

Tento salónik robia jedinečným jeho moderný dizajn, veľká plocha, tichá atmosféra a kvalitné jedlá a nápoje.

Celý obdĺžnikový priestor loungu je bez akýchkoľvek väčších stien predelený na niekoľko menších častí. Hneď za recepciou sa nachádzajú veľmi pekné a pohodlné kreslá. Za touto sekciou je veľký bar, v ktorom si budete môcť objednať okrem klasických alko a nealko nápojov aj rôzne veľmi špeciálne miešané nápoje a kvalitnú kávu. Kávu si budete môcť pripraviť aj z automatov, ale tá od barmana z klasického kávovaru bude určite neporovnateľne lepšia.

V strednej časti salónika je jedálenská časť s množstvom stolov a samoobslužným bufetom. Ponuka jedál v bufete nie je veľmi rozsiahla, ale kvalita kompenzuje kvantitu. Mne špeciálne chutili ich šaláty. Počas mojej návštevy bolo hlavným teplým jedlom kuracie curry. Okrem toho bolo dostupné aj ovocie a niekoľko druhov dezertov.

Na každom stole boli pripravené jednoduchuché jedálne lístky, ktoré mali ešte ďalšie dve teplé položky a syrový tanier. V oboch prápadoch sa ale jednalo o bravčové mäso, ktoré ja nejem. Ja som si objednal klasické vyprážané kalamáre, ktoré podávajú Qantas tradične vo svojich salónikoch. Dostupné boli aj hongkonské špeciality ako dim sum a rezancová wanton polievka. Kalamáre a dim sum ale neboli vôbec spomenuté v jedálnom lístku.

Za jedálenskou časťou sa nachádza ešte jeden väčší priestor so sedačkami a úplne vzadu kútik pre deti.

Samozrejmosťou v salóniku sú aj wc a sprchy.

Celkovú atmosféru dotvárala veľmi príjemná hudba, ktorá má ideálnu, veľmi nízku hlučnosť. Tento salónik sa nachádza na druhom poschodí a od vnútra terminálu ho oddeľuje iba sklené zábradlie. A aj keď je hneď pod loungom na prvom poschodí niekoľko odletových brán, v salóniku aj tak vládne tichá atmosféra.

Vysoké vonkajšie steny terminálu sú celé zo skla, čo zaručuje dostatok denného svetla a veľmi pekné výhľady na zaparkované lietadlá.

Zhrnutie

Qantas lounge je bezpochyby mojím najobľúbenejším biznis salónikom na letisku v Hong Kongu. Výborný dizajn, tichá atmosféra a dobrá strava robia z tohto loungu ideálne miesto na oddych pred odletom.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment