Home Letecké spoločnosti Recenzia: Austrian Business lounge vo Viedni

Recenzia: Austrian Business lounge vo Viedni

by Karol
1 comment

Austrian Airlines majú na letisku vo Viedni šesť salónikov (HON Circle Lounge, Senator/Star Gold Lounge a Business Lounge). V čase mojej návštevy v júni 2021 bol z dôvodu pandémie koronavírusu otvorený iba Business lounge v schengenskej časti terminálu 3. Salónik sa nachádza hneď za bezpečnostnou kontrolu na druhom poschodí.

Počas mojej návštevy v piatok po 15. hodine bol salónik pomerne plný a väčšina stolov bola obsadená. Predpokladám, že za normálnych okolností, keď sú všetky salóniky otvorené by aj pri väčšom počte letov nemalo dochádzať k podobnému prepĺňaniu hlavne v menej rušnom popoludňajšom období.

Recenzia: dlhých 13 hodín v Austrian Senator lounge
Recenzia: Austrian lounge v mimo schengenskej zóne

Vstup do Austrian Airlines lounge

Salónik môžu využiť všetci pasažieri v biznis triede na letoch Star Aliance. Vstup je tiež umožnený držiteľom statusu Frequent Traveller od Miles&More cestujúcim v ekonomickej triede na akomkoľvek lete Star Alliance. Ak cestujete v ekonomickej triede s Austrian Airlines a nespĺňate ani jednu z vyššie uvedených podmienok, jednorazový vstup si môžete zakúpiť za 35 eur.

Strava a nápoje

Salónik je vo forme písmena L a v jeho centrálnej časti sa nachádza samoobslužný bufet. Oproti mojej predchádzajúcej návšteve v roku 2019 (tiež v popoludňajších hodinách) sa výrazne zlepšila ponuka jedál. Kvalitu a rôznorodosť bufetu by som ale aj tak nazval veľmi štandardnou. Určite nečakajte kvalitu salónikov niektorých blízkovýchodných leteckých spoločností, alebo Turkish Airlines. Raňajky sú ale stále veľmi podpriemerné. V susednom Sky Lounge nachádzajúcom sa hneď vedľa Austrain lounge by ste sa určite naraňajkovali lepšie.

Na obed boli z hlavných jedál na výber tri druhy rizota: vegetariánske, z plodov mora a z hovädzieho mäsa. V ponuke bola aj polievka, tri druhy šalátov, sendviče, ovocie a štrúdľa. Všetky základné druhy alkoholických a nealko nápojov boli tiež dostupné.

Seafood rizoto

Sedenie

V jedálenskej časti sa nachádza vyššie sedenie barového štýlu a klasické jedálenské stoly. V zadnej časti sa nachádzajú pohodlnejšie kreslá. Vytvorená bola tiež takzvaná tichá miestnosť so stlmenými svetlami, ktorá je ideálna na oddych, alebo krátke zadriemnutie. Malá časť salónika je tiež vyhradená pre držiteľov HON Circle a cestujúcich v prvej triede. Rozdiel oproti zvyšku salónika je len v kvalite ponúkaných alkoholických nápojov. Predpokladám, že sa jedná iba o dočasné riešenie pokiaľ nebudú otvorené aj ďalšie salóniky.

tichá miestnosť
HON Circle a First class

Austrian Airlines lounge zhrnutie

Austrian Airlines lounge na letisku vo Viedni je štandardným salonikom, podobným tým, ktoré ponúkajú iné európske letecké spoločnosti. Momentálne sa môže kapacitne pomerne rýchlo zaplniť, ale po otvorení dalších salónikov by kapacita nemala predstavovať zásadný problém. Aktuálne otváracie hodiny nájdete priamo na webovej stránke Austrian Airlines.

Sky lounge vo Viedni počas pandémie Covid-19

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Aegean Airlines biznis trieda VIE - ATH - Dvere sveta dokorán 20. júna 2021 - 9:54

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment