Home Recenzie aerolínií Recenzia: Japan Airlines ekonomická trieda na Airbuse A350 a Boeingu 767

Recenzia: Japan Airlines ekonomická trieda na Airbuse A350 a Boeingu 767

by Karol
0 comment

Recenzia ekonomickej triedy Japan Airlines na trase Tokio – Sapporo – Tokio. Prvý let na Hokkaido bol na palube úplne nového Airbusu A350 a návrat do Tokia na staršom Boeingu 767.

Japan Airlines sú mojou najobľúbenejšou ázijskou leteckou spoločnosťou a ani tieto dva lety ma nesklamali.

Na väčšinu vnútroštátnych spojov nasadzujú Japan Airlines diaľkové Airbusy A350, Boeingy 787 a 767. Tieto lietadlá sú pre pasažierov oveľa pohodlnejšie ako menšie lietadlá s jednou uličkou.

Nízkonákladové letecké spoločnosti prevádzkujú vnútroštátne lety z Tokia z letiska Narita. Na druhej strane takmer všetky miestne lety Japan Airlines odlietajú z Tokia z letiska Haneda, ktoré je oveľa bližšie pri centre mesta ako Narita.

Recenzia biznis triedy Japan Airlines z Londýna do Tokia.

Recenzia ekonomickej triedy Japan Airlines

Najväčším pozitívom Japan Airlines v ekonomickej triede je veľmi pohodlné sedenie. Pri letoch v rámci Európy sa snažím sededieť vždy pri núdzovom východe, aby som mal viacej priestoru na nohy.

V prípade Japan Airlines ale nemám najmenší problém sedieť v ktoromkoľvek sedadle. Rozostupy medzi jednotlivým radmi sú dostatočne veľké a aj pri výške 186 cm som sa cítil v ich sedadlách pohodlne.

Vo všeobecnosti majú Japan Airlines jedny z najširších sedadiel v ekonomickej triede. Ak sa nemýlim, tak sú napríklad jedinou leteckou spoločnosťou na svete, ktorá má na Boeingoch 787 nasadzovaných na diaľkové lety iba 8 sedadiel v jednom rade. Všetky ostatné aerolinky majú na týchto lietadlách až 9 sedadiel v rade.

Japan Airlines majú na Airbusoch A350 v každom sedadle osobné obrazovky a slúchadlá dostanete zadarmo aj na krátkych vnútroštátnych letoch. Ich Boeingy 767 sú rovnako pohodlné ako Airbusy A350, ale tieto staršie lietadlá na rozdiel od A350tok nemajú osobné obrazovky na vnútroštátnych letoch.

Dĺžka letu z Tokia do Sappora bola iba 65 minút a tak mal palubný personál možnosť servírovať iba nápoje. Teplú stravu by ste ale dostali aj kratších ázijských medzinárodných letoch.

Letušky na tomto lete boli tiež veľmi milé. Do lietadla som nasadol úplne prvý aby som nafotil čo najlepšie fotky pre tento blog. Prvé dve letušky sa hneď ponúkli, že odfotia aj mňa. Tretia keď videla môj entuziazmus ohľadom ich Airbusu A350 mi hneď doniesla skladací model tohto lietadla.

Týmto dvom letom nemôžem naozaj nič vytknúť. Odlet bol načas, lietadlo bolo veľmi čisté a palubný personál veľmi príjemný. S Japan Airlines je naozaj vždy potešením letieť.

Benefity oneworld na letoch Japan Airlines

Japan Airlines sú členom aliancie oneworld. So statusmi oneworld Sapphire a Emerald dostanete jeden kus check-in batožiny navyše. S oneworld Sapphire si budete môcť spraviť check-in pri biznis prepážkach a s Emerald pri prepážkach prvej triedy. Check-in prvej triedy na vnútroštátnych letoch má aj bezpečnostnú kontrolu, za ktorou sa hneď nachádza first class lounge. Od check-in do samotného salónika tak spravíte iba zopár krokov.

Japan Airlines majú celkom dobré medzinárodné salóniky. To sa ale nedá povedať o ich vnútroštátnych loungoch. Ja som vďaka statusu Emerald navštívil na Hanede ich first class lounge. Samotný priestor salónika bol príjemný s peknými výhľadmi na pristávaciu dráhu. Ponuka jedál bola ale obmedzená na sendviče, croissanty a na tradičné japonské ryžové onigiri.

Vnútroštátne salóniky sú pre mňa jediným menej kvalitným aspektom Japan Airlines.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment