Home Recenzie aerolínií Cathay Pacific First Class Lounge Hong Kong

Cathay Pacific First Class Lounge Hong Kong

by Karol
4 komentáre

First Class lounge leteckej spoločnosti Cathay Pacific na svojom domovskom letisku v Hong Kongu je bezpochyby jedným z najlepších salónikov prevádzkovaných leteckými spoločnosťami. Spolu s Qatar Airways Al Safwa lounge (recenzia tu) patrí medzi moje najobľúbenejšie salóniky zo skupiny leteckých spoločností Oneworld. Cathay Pacific má v Hong Kongu dva First Class salóniky. Prvím je The Wing hneď za pasovou kontrolou a druhým je The Pier. Ak by ste mali čas navštíviť iba jeden salónik, odporúčal by som The Pier. The Pier má lepšiu ponuku jedál, je tichší a veľmi pekný z dizajnovej stránky.

Cathay Pacific First Class lounge vstup

Vstup do First Class lounge majú pasažieri cestujúci v prvej triede na letoch leteckých spoločností Oneworld. Držitelia statusu Oneworld Emerald majú tiež povolení vstup bez ohľadu na to, v ktorej triede cestujú. Znamená to, že s Emerald statusom sa dostanete do salónika aj pri ceste v ekonomickej triede, na hociktorom lete Oneworld. Otváracia doba je od 5:30 ráno do 12:30 večer.

The Wing First Class lounge

Cathay Pacific First Class lounge The Wing
The Wing, Cathay Pacific First Class Lounge

The Wing sa nachádza hneď za pasovou kontrolou na druhom poschodí pri odletovej bráne číslo 4. Salónik je súčasť odletového terminálu, od ktorého nie je fyzicky oddelený stenou, alebo strechou a zo salónika je vidno priamo do odletovej haly na prvom poschodí. Toto dizajnové riešenie spôsobuje, že je vnútri počuť ruch z odletovej haly. The Wing je veľmi priestranný a ani počas najvyššej špičky nie je preplnený. Ústrednú časť tvorí niekoľko desiatok metrov dlhý priestor zariadený sedačkami, ktorý je rozdelený na tri časti. V prvej časti je bufet so syrmi, ovocím, dezertami a nealko nápojmi. V strednej časti je bar a v zadnej je menší samoobslužný Champagne bar s troma druhmi šampanského. Restauračná časť je v oddelenom priestore a jedlá sa vyberajú z jedálneho lístka. V samoobslužnej bufetovej časti reštaurácie sú podávané iba studené predjedlá, dezerty a ovocie.

The Wing Champagne bar

Jediný dôvod prečo by niekto mohol chcieť uprednostniť The Wing pred The Pier (pokiaľ nie je odlet z blízkosti brány číslo 4) sú takzvané “cabana”. Okrem klasických spŕch v The Wing je možné tiež rezervovať väčšie kúpeľne, ktorých súčasťou je aj veľká vaňa a sedačka. Maximálna doba pobytu v týchto kúpeľniach je 90 minút.

Cabana

The Pier First Class lounge

The Pier First Class lounge sa na nachádza pri odletovej bráne číslo 64. Dizajnovo je to jeden z najkrajších salónikov na svete. Rozlohou je ale menší ako The Wing. Bezpochyby najkrajšou súčasťou je vstupná hala, z ktorej sa vchádza na jednej strane do reštaurácie a na druhej do barovej časti salónika. V porovnaní s The Wing je tu samoobslužný bufet obmedzenejší, ale ponuka jedál na jedálnom lístku je rozsiahlejšia.

Cathay Pacific First Class lounge The Pier
The Pier
The Pier reštaurácia
Sleeping room

V The Pier sú ponúkané bezplatné 15 minútové masáže. Je možnosť si vybrať buď masáž chodidiel, alebo chrbta. Na masáž ale treba čakať minimálne 2 hodiny. Z tohto dôvodu je najlepšie hneď pri príchode do salónika spraviť rezerváciu. V The Pier sú tiež dostupné sleeping rooms, ktoré sú zariadené pohodlnými sedačkami ak by ste si chceli oddýchnuť počas dlhšieho prestupu v Hong Kongu. Počas mojich niekoľkých návštev boli sleeping room vždy dostupné a nebolo potrebné nikdy robiť rezerváciu. Sprchy v The Pier nie sú až tak luxusné ako v prípade The Wing, ale sú veľmi dobré na rýchlu sprchu.

Cathay Pacific First Class Lounge záver

Pri mojich cestách do a v rámci Ázie často zámerne volím Hong Kong ako miesto prestupu. Okrem kvalitných salónikov sú prestupy v Hong Kongu bezproblémové a veľmi rýchle. Pri hodnotení Cathay Pacific First Class lounge (hlavne v prípad The Pier) sa ťažko hľadajú nedostatky. Celkovo je prostredie salónikov veľmi príjemné a obsluha na vysokej úrovni. Jediným mínusom môže byť v niektorých prípadoch strava. Nie všetky jedlá boli vždy úplne sto percentné. V každom prípade je výber jedál a nápojov je veľmi široký a z návštevy určite nebudete sklamaní. Viac informácií o jednotlivých salónikoch Cathay Pacific.

Recenzia biznis triedy Cathay Pacific z Hong Kongu do Taipei.

4 komentáre

Súvisiace články

4 komentáre

Môj výber: Najlepšie letisko na svete. Nie je to Singapur - Dvere sveta dokorán 28. januára 2020 - 17:44

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Qantas First Class Lounge Singapur - Dvere sveta dokorán 31. januára 2020 - 10:31

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Business class lounge. Ako sa dostať do najlepšieho salónika - Dvere sveta dokorán 18. februára 2020 - 9:40

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Japan Airlines First and Business class lounge - Dvere sveta dokorán 5. marca 2020 - 23:31

[…] môže byť pomerne preplnený. Väčším problémom je ale strava, ktorá sa nedá porovnať s First Class salónikmi spoločností ako Cathay Pacific, alebo Qantas. Na rozdiel od týchto spoločností Japan Airlines nepodáva stravu reštauračnou […]

Reply

Leave a Comment